Als passagier verzekerd met een taxirit

Taxi verzekering ongeluk

 

Iets met een klein hoekje en een ongeluk 
Bij Taxi Den Bosch 24 uur altijd accuraat 

De taxi nemen als vervoersmiddel is niet alleen snel en efficiënt, maar ook nog eens bijzonder veilig. De meeste taxichauffeurs rijden in een stevige auto van een gerenommeerd merk zonder schade. Als er iets gebeurt weten ze wat ze moeten doen. Ze hebben daar immers een opleiding voor gedaan. Maar een taxichauffeur hoeft natuurlijk zelf niet een ongeluk te veroorzaken, dat kan hem of haar natuurlijk ook overkomen. Ben jij dan als passagier verzekerd met een taxirit?

Wat gebeurt er?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat als je gebruikt maakt van een dienst zoals een taxirit, dat je altijd verzekerd bent zolang de taxichauffeur een zakelijke autoverzekering heeft lopen. Dat is hij of zij immers bij wet verplicht. Toch is het niet geheel onbelangrijk om eerst de situatie eens even onder de loep te nemen. Wat is er gebeurd? Was het de taxichauffeur zelf die een fout maakte of was het de tegenpartij? Is het geen ongeluk maar misschien erger zoals een overval? De situatie bepaalt voor een verzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Een andere auto

Stel dat een andere auto door rood rijdt terwijl jouw chauffeur door groen licht de kruising oversteekt. Dat kan een aardige klap opleveren! Dan is het overduidelijk niet de schuld van de chauffeur dat dit ongeluk gebeurd is. Belangrijk is dan dat de chauffeur eerst jou als passagier in veiligheid brengt en uit de auto haalt. Een goede taxichauffeur zal meteen willen weten hoe het met je gaat. De rest komt later.

Doordat iedereen de papieren invult en de verzekeringsgegevens worden uitgewisseld, kan de verzekeraar van de tegenpartij jouw schade vergoeden. Als jij bijvoorbeeld een kapotte telefoon hebt of een gebroken bril, dan is het belangrijk dat dat soort zaken worden genoteerd. Ook als je je niet lekker voelt moet er een ambulance komen om je te controleren.

De chauffeur maakt een fout

Autorijden is mensenwerk en een taxichauffeur is ook maar een mens. Ook al zijn de bestuurders goed getraind om jou veilig door het verkeer te manoeuvreren, er kan altijd iets gebeuren. Gelukkig ben je als passagier goed verzekerd met een taxirit. Als de taxichauffeur aansprakelijk blijkt voor het ongeval dan verandert er voor jou en de werkwijze van de chauffeur ter plaatse niet heel veel, behalve dat je dan jouw eventuele schade verhaalt op de verzekeraar van de taxichauffeur. De chauffeur zal je dan laten weten wie zijn of haar verzekeraar is zodat je met die instantie contact kunt leggen.

Als er iets anders aan de hand is waardoor je toch schade hebt, dan is het raadzaam altijd de chauffeur naar de verzekeraar te vragen. Daar kun je de kwestie voorleggen want soms is schade behandelen maatwerk.

Bij Taxi Den Bosch 24 uur altijd accuraat