• Binnen 10 minuten een TAXI in Den Bosch Ter ‘S-Hertogenbosch maar ook in omliggende dorpen.
  • Ook LUCHTHAVEN VERVOER, LUXE VERVOER, GROEP VERVOER (TAXIBUS), ZIEKENHUIS VERVOER, in Den Bosch OMGEVING!!! Taxibedrijf Den Bosch 24 uur.
  • Tel: +31644473636
  • Review-overzicht van Google ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  • Voortaan u kunt betalen via IDeal en Paypal!

Den Bosch 

Den Bosch, of eigenlijk ‘s-Hertogenbosch

‘s-Hertogenbosch kreeg in 1184 stadsrechten. Enige tijd daarvoor was het op grondgebied van Orthen ontstaan als een nederzetting van handelaren aan de samenloop van de Aa en de Dommel, die tegenwoordig samenkomen bij de Citadel in de stad. Het was de vierde stad van Hertogdom Brabant[2] De vroegste vermelding van ‘s-Hertogenbosch is in een document uit 1196. Het is één van de oudste steden van Nederland. In die tijd was het niet zo gebruikelijk dergelijke rechten expliciet vast te leggen en veel andere (nieuwe) steden in de Nederlanden namen het Bossche geschreven stadsrecht als voorbeeld.

In 1629 werd ‘s-Hertogenbosch veroverd door Frederik Hendrik tijdens het Beleg van ‘s-Hertogenbosch.

‘s-Hertogenbosch in de 21ste eeuw

‘s-Hertogenbosch is als provinciehoofdstad een administratief en bestuurlijk centrum van de provincie en is, qua inwoneraantal, de vierde stad van Noord-Brabant, na Eindhoven, Tilburg en Breda. Het industriële karakter van de stad is in de loop van de jaren flink veranderd door vertrek of sluiting van bekende fabrieken als AMP, Michelin, De GruyterVerkade en de Kruithoorn. Men richt zich nu meer op de zakelijke en financiële dienstverlening. Zo is het hoofdkantoor van Van Lanschot in het Paleiskwartier gevestigd. Nabij het Paleiskwartier is het onderwijscentrum van de regio ‘s-Hertogenbosch met scholen als Avans en het Koning Willem I College.

In deze stad bevindt zich een van de vestigingen van Nederlands grootste bierbrouwer Heineken, die een flink aandeel heeft in de regionale werkgelegenheid. Thans wonen er in Den Bosch en bijbehorende gemeentes 130.000 mensen.

Net als Den Haag heeft ‘s-Hertogenbosch een dubbele naam: beide steden hebben officieel een archaïsch aandoende naam, terwijl ze in de hedendaagse praktijk veelal met een meer volkse naam worden aangeduid. ‘s-Gravenhage en ‘s-Hertogenbosch worden veel frequenter aangeduid als Den Haag respectievelijk Den Bosch. Aangezien de naam van Den Haag in vreemde talen veelal een vertaling is van deze verkorte variant (The Hague, La Haye), gebruikt die stad inmiddels ook zelf bij voorkeur deze variant. Voor Den Bosch ligt dat anders. De naam luidt in andere talen niet The Wood, Der Wald, of Le Bois, maar Bois-le-Duc in het Frans, Boscoducale in het Italiaans, Bolduque in het Spaans en Herzogenbusch in het Duits. De Latijnse naam is Silva Ducis of Buscum Ducis.

Meer informatie over Den Bosch vindt op: http://www.s-hertogenbosch.nl/   (http://www.denbosch.nl/ ) of http://www.vvvdenbosch.nl/Home

Bel Direct Per Telefoon Reserveren Naar Taxi Den Bosch 24 uur

U kunt uw taxirit of personenvervoer eenvoudig via ons online reserveringsformulier doorgeven. Wanneer u echter direct een taxirit nodig heeft, dan is het verstandig om ons rechtstreeks te bellen op het onderstaande nummer. Wanneer u onze website bekijkt via een smartphone of skype out op uw computer heeft, klik dan op de onderstaande button om ons direct te bellen!